Servicetekniker i fält – mobila arbetsmaskiner

Vill du jobba med truckar, skogsmaskiner, hjullastare, borriggar, väganläggningsmaskiner eller lantbruksmaskiner – över hela världen?

Sverige och världens företag behöver fältservicetekniker som klarar den senaste tekniken! Du får jobba med spännande företag, avancerad teknik och stora utmaningar. Det finns jobb på hemmaplan oavsett var du bor, men vill du ut i världen väntar en spännande framtid. Våra samarbetsföretag har maskiner jorden runt.

Efter en 2-årig utbildning med 24 veckors praktik är du fältservicetekniker. Antingen har du en egen servicebuss och jobbar både utomhus och inomhus, alternativt jobbar du som servicetekniker i en verkstad. Du genomför service på olika maskiner, reparerar, felsöker och medverkar vid anpassning av nya maskiner till olika arbetsmoment. Du har ett varierande arbete med frihet under ansvar.

Under utbildningen tränas du i att hantera olika situationer med kunder och leverantörer. En inblick i andra länders affärskultur öppnar för spännande utmaningar i framtiden. Du får teoretiska och praktiska kunskaper i bland annat hydraulik, ellära och elektronik samt kompetens att hantera olika IT-hjälpmedel för felsökning. 

Obligatoriska kurser

Affärsmannaskap, 20 Yhp
Elektrifierade arbetsmaskiner, 30 Yhp
Examensarbete, 20 Yhp
Fältserviceteknikerns roll, säkerhet och miljö, 50 Yhp
LIA, Lärande i arbete, 120 Yhp
Maskinelektronik 1, 30 Yhp
Maskinelektronik 2, 30 Yhp
Maskinhydraulik 1, 20 Yhp
Maskinhydraulik 2, 20 Yhp
Maskinstyrsystem och telematik, 20 Yhp
Maskinteknik mobila arbetsmaskiner, 20 Yhp
Material och svetsteknik, 20 Yhp

Förkunskapskrav
Du har avlagt en gymnasieexamen samt lägst betyget E/3/G i följande kurser

 • Maskin- och lastbilsteknik – introduktion, 200p
  eller
 • Elektromekanik, 100p
  eller
 • Fordon och redskap, 100p
  eller
 • Teknik 1, 150p
  eller
 • Annan motsvarande utbildning eller erfarenhet

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Uppdragsutbildningar

Sedan 2006 har vi anordnat avancerade och specialanpassade kurser till våra kunder och andra intressenter, bland annat hydraulik, maskinelektronik, material- och svetsteknik och digitalteknik.

I egna teorisalar, verkstad och laborationssalar har vi möjlighet att kombinera teoretiska och praktiska moment. Då vi samarbetar med världsledande företag och våra kursledare besitter en spetskompetens kan vi tillgodose kraven som våra uppdragsgivare har.

Kontakta oss för en vidare dialog om om ert företag har ett behov av att förbättra kunskaperna inom ämnena vi erbjuder.

Kontakt

Ulf Larsson

Garvaren (Stationsgatan 2)
341 60 Ljungby

0372-78 00 05

Ulf.l@servicetekniker.se

Kontaktformulär
reCAPTCHA

När du skickar detta meddelande samtycker du att vi tar del av de personuppgifter du fyllt i.